Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Gıda Üretiminde Mesleki Elemanın Niteliği Artacak

Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Çanakkale Ticaret Borsası ortaklığında “ÇOMÜ-ÇTB Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Arttırılması İçin El Ele Veriyor” adlı Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen Proje kapsamında Ticaret Borsası üyelerine teorik ve uygulamalı eğitimler devam ediyor.

Çanakkale Ticaret Borsası Meyve ve sebze sektör kurulu üyelerinin çalışanlarına ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Bölümüne kayıtlı öğrencilerin eğitim ve uygulama faaliyetlerinde mesleki teknik kazanım edinmeleri özel amacıyla oluşturulan projede, is dünyası ile meslek eğitimi veren kurumlar arasında işbirliğinin artırılması hedefleniyor.

İlgili proje çalışmaları kapsamında, Çanakkale Ticaret Borsasına kayıtlı Çanakkale merkez ve ilçelerinde Meyve-sebze üretimi yapan işletmelerde çalışan meslek elemanlarının mesleki niteliğinin artırılması amacıyla 4-6 ve  12 Aralık 2019 tarihlerinde ÇOMÜ Çanakkale Teknik Bilimler Gıda Teknolojisi Laboratuarı‘nda eğitimler gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Mine Çardak, Dr. Neşe Yılmaz Tuncel, Dr. Öğretim Üyesi Nazan Arifoğlu Şen, Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Güngör Ertuğral ve  Doç. Dr. Gülen Türker tarafından verilen ve üç gün süren eğitimlerde, meyve-sebze sektöründe kaliteli ürün üretimde karşılaşılan sorunların giderilmesi ve kalite kriterlerinin kritik noktaların analizlerinin gerçekleştirilmesi sağlanarak, kalitenin ön plana alındığı üretim uygulamaları, yasal düzenlemelerde yer alan HACCP kalite sistem uygulamaları, gıda güvenliğine yönelik teknik bilgi donanımı ve eğitim hizmeti sağlayabilmek için uygulamalı eğitim faaliyeti oluşturuldu.

ÇOMÜ-ÇTB ortaklığında gerçekleşen ve 15 ay sürecek olan projede önümüzdeki süreçte Çanakkale Ticaret Borsasının su ürünleri sektöründe faaliyet yapan işletmelere yönelik olarak eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek.