Fakültemiz 2023-2024 Eğitim – Öğretim Yılı Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi.

Fakültemiz 2023-2024 eğitim – öğretim yılı oryantasyon programı 26.10.2023 tarihinde Troia Kültür Merkezi Sevim Buluç Amfi’sinde gerçekleştirildi. Gıda Teknolojileri, Sağlık Yönetimi ve Enerji Yönetimi bölümlerine yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerimizin üniversitemiz ve fakültemize uyumunu kolaylaştıracak bir dizi bilgilendirici sunumları yapıldı. Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğba Tümer’in açılış konuşmasıyla başlayan ve gün boyu süren oryantasyon programı içerisinde, fakültemiz Sağlık Yönetimi bölümü hocalarımızdan Dr. Öğretim Üyesi Didem Hekimoğlu Tunç etkili iletişim yöntemleri konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirildi. Sonrasında üniversitemiz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminden Psk. Serdar Topal, öğrencilerimizin üniversiteye uyumu süresinde karşı karşıya kalabilecekleri sıkıntılarla nasıl baş edebileceği ve birim olarak kendilerinin verebilecekleri desteklerden bahsetti. Sabahki programımızın son konuşmacısı olarak fakültemiz öğrenci işleri birimi sorumlusu Yeşim Türk Yüksel ise, öğrenci işleri sistemiyle ilgili açıklayıcı bir sunum yaptı.

Oryantasyon programının öğleden sonra devam eden bölümünde ise öncelikle üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğünde görev yapan Doç. Dr. Nazan Çakırer Çalbayram, üniversitemiz sosyal sorumluluk proje ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, öğrencilerin bunlara nasıl dahil olabileceğini anlattı. Ardından, İŞ-KUR İş ve Meslek Danışmanı Eylem Karaca, İŞ-KUR’un faaliyetleri ve öğlencilerin bunlara başvurabilme yöntemlerinden bahsetti. Son olarak, Yeşilay Derneği başkanı Doç. Dr. Nilay Köleoğlu ve ekibi ise Yeşilay ve YEDAM tanıtımlarını yaparak, öğrenci arkadaşların bu tür faaliyetlere katılımının önemini vurguladılar. Fakültemize yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerimiz adına oldukça verimli geçtiğine inandığımız oryantasyon programımıza katkı veren tüm hocalarımıza ve konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz.