Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi

ÇOMÜ'den Gıda Atıklarını Değerlendiren Örnek Proje: "Atıktan Ambalaja" TÜBİTAK’tan (ARDEB-1002) Destek Aldı.

ÇOMÜ Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayça Aydoğdu Emir yürütücülüğünde geliştirilen "Atıktan Ambalaja: Patates Kabuğu ve Gülhatmi Çiçeği ile Akıllı ve Aktif Biyoplastik Üretimi" başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu. Proje kapsamında, gıda endüstrisinde sıklıkla atık olarak değerlendirilen patates kabuğu ve gülhatmi çiçeği gibi doğal malzemeler, akıllı ve aktif biyoplastik ambalajlara dönüştürülerek hem çevresel sorunlara çözüm sunulması hem de katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi amaçlandı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar X üzerinden yaptığı paylaşımda projeyi sunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini ve proje ekibini tebrik etti.

 

Haberin paylaşımına ulaşmak için tıklayınız.

X'te paylaşıma ulaşmak için tıklayınız.